Communicatie en voorzieningen

emigreren-vakantiehuis-gas-water-licht-frankrijkGa je je pensioen doorbrengen of emigreren naar Frankrijk, en heb je het huis of vakantiehuis inmiddels gekocht? Dan is het wel zo fijn om gebruik te kunnen maken van de telefoon, het gas, water en ook internet. Daarnaast wil je waarschijnlijk een mobieltje met Franse simkaart om de kosten te drukken. Bij een emigratie naar Frankrijk komt veel kijken en het regelen van dit soort contracten voor je nieuwe vakantiehuis kun je beter niet te lang uitstellen. In Frankrijk kan het zo zijn dat ze je even laten wachten.

 

In dit hoofdstuk wordt uitgelegd over hoe je de contracten voor gas, water en licht in Frankrijk kunt afsluiten. Als je een vakantiehuis hebt, kan het verstandig zijn om goedkopere contracten af te sluiten waarbij je niet te hoge vaste lasten hebt, tenzij je van plan bent om later te emigreren naar je woning in Frankrijk, of je vakantiehuis veel te verhuren.

Telefoonabonnement

Een vaste telefoon kan fijn zijn om te hebben in je woning in Frankrijk. Wat zijn de verschillen met Nederland en hoe kun je een aansluiting krijgen?

Lees meer over: Telefoonabonnement


Internet aansluiting

Voor velen is internet al onmisbaar, maar eenmaal in Frankrijk is het wel erg prettig om internet te hebben. Vanuit Frankrijk mailen, bellen, foto's versturen en informatie zoeken gaat een stuk makkelijker met een eigen internetverbinding. Maar hoe regel je die internetverbinding in Frankrijk?

Lees meer over: Internet aansluiting


Electra, gas en water

Gas, water en licht, dat zijn toch wel basisvoorzieningen in je woning! In Frankrijk werkt dit op sommige vlakken net even anders.

Lees meer over: Electra, gas en water


Mobiele telefonie

Mobiel telefoneren is uiteraard ook in Frankrijk erg handig. Je kunt kiezen voor een abonnement of voor pre-paid. Over het algemeen bellen de Fransen meer met hun mobiel dan met de vaste lijn.

Lees meer over: Mobiele telefonie


Landnummer Frankrijk

Als je wilt bellen naar het buitenland, heb je het landnummer nodig. Het Landnummer voor Frankrijk is 0033.  

Lees meer over: Landnummer FrankrijkReageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina