Franse taal

FransHet is slim om de Franse taal te leren. Als je Frans kunt spreken is de deur opengezet naar je sociale leven in Frankrijk. Ga je emigreren en wil je goed inburgeren, vrienden maken en een praatje kunnen maken bij de bakker, dan moet je goed Frans leren spreken. Fransen stellen het erg op prijs als je de moeite hebt gedaan, en gaan er eigenlijk zelfs een beetje van uit dat je Frans kunt.

In dit hoofdstuk vind je tips over hoe je het beste Frans kunt leren, en vind je Franse woordenlijsten, boeken, cursus- en lesmateriaal. Het is verstandig om voordat je gaat emigreren, Frans te leren. Dat geeft namelijk een stuk zekerheid en maakt de emigratie waarschijnlijk net een stuk makkelijker.

 

Frans leren

De voertaal in Frankrijk is uiteraard het Frans, maar er worden meerdere talen gesproken. Het Frans is voor de Fransman echt iets heiligs, het is zijn trots. Er zijn zelfs wetten die bepalen dat er in sommige situaties per se in het Frans gesproken moet worden.

Lees meer over: Frans leren


Dialecten in Frankrijk

In Frankrijk worden er naast het Frans een groot aantal andere (regionale) talen gesproken. Op onderstaande kaart is te zien waar in Frankrijk welk dialect / taal gesproken wordt.

Lees meer over: Dialecten in Frankrijk


Cursus Frans

Wil je goed Frans leren en een cursus Franse lessen volgen? Er zijn een aantal goede Franse cursussen die je online kunt aanschaffen. Vanuit Latravia raden we een aantal Franse cursussen aan.

Lees meer over: Cursus Frans


Digitale taalhulp

Er zijn een aantal erg handige tools beschikbaar op het internet. Latravia heeft ze voor je gebundeld op deze pagina.

Lees meer over: Digitale taalhulp


Franse talenschool

Door heel Frankrijk zijn talenscholen gevestigd, maar ook in je thuisland kun je al naar een talenschool. De lesmethodes lopen erg uiteen, net als het aantal leerlingen in een klas. Hoe meer leerlingen, hoe minder je zelf aan spreken toekomt, en hoe minder effectief de lessen voor je zullen zijn.

Lees meer over: Franse talenschool


Franse leerboeken

Er zijn een aantal Franse leerboeken die handig zijn bij het leren van Frans. Oefenboeken en naslagwerken, maar ook simpele leesboeken.

Lees meer over: Franse leerboekenReageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina