Fietsen in Frankrijk

Wanneer u in het buitenland wilt gaan fietsen, zult u merken dat er behoorlijke verschillen zitten tussen omgang met fietsers in Nederland en in andere landen. Niet alleen is het verkeer in mindere mate aangepast aan fietsers, maar ook zijn de verkeersregels wat betreft fietsen anders dan u gewend bent.

Frankrijk is een populair fietsland, en er wordt dan ook langzaam maar zeker gewerkt aan een netwerk van fietspaden. Met name in de toeristische gebieden is dit te merken. Deze ontwikkeling is echter slechts in opkomst en meestal zult u gewoon op de weg fietsen.

Er zijn aantal verkeersregels waarop u moet letten als u in Frankrijk op de fiets stapt. Zo zijn er een aantal afwijkende regels wat betreft het fietsen met meerdere personen. Ten eerste is het na zonsondergang verboden om naast elkaar te fietsen. Ook is het verboden om passagiers ouder dan 14 jaar op uw fiets te vervoeren. Even bij elkaar achterop zit er in Frankrijk dus niet in. Kinderen jonger dan 5 jaar mogen verder enkel in kinderzitjes op de fiets worden vervoerd.

Ook wat betreft zichtbaarheid zijn er in Frankrijk wat regels die van de Nederlandse regulering afwijken. Bij slecht weer en buiten de bebouwde kom is een veiligheidsvest verplicht. Pedalen dienen te zijn voorzien van gele of oranje reflectoren.    

Deze tekst is aangeleverd door: fietsenwinkel.nl

Tags: fietsen, fietsen in Frankrijk, fietsen frankrijk, fiets frankrijk


Reageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina