Wijnproeverijen in Frankrijk

vakantie wijnproeverijen frankrijkEen wijnproeverij in combinatie met een vakantie in Frankrijk is interessant, informatief en tevens een mooie gelegenheid om de beste wijnen in huis te halen. Vele eigenaren van boerderijen, vakantie huizen en andere accommodaties bieden wijnreizen en georganiseerde wijnproeverijen aan.

Door een rijk aanbod aan bestemmingen, heb je jouw vakantie in Frankrijk voor het plukken!

Een goede wijn  ontstaat in een natuurlijke omgeving waarin  de druiven worden geteeld volgens eeuwen oude cultuur en  tradities. Frankrijk als vakantie bestemming kan beide bieden en is daarom de ultieme bestemming wanneer je een bezoek wilt brengen aan een traditionele wijnproeverij.

Bordeaux

Waarschijnlijk 's werelds meest beroemde wijnstreek en erg populair onder toeristen is Bordeaux. Bordeaux is tevens de thuisbasis van de beste wijn châteaux  waaronder yquem, petrum, ausone, margauz en haut-brion, evenals de bekende sauternes, saint-émilion en médoc

Champagne

Champagne is de dichtstbijzijnde wijnstreek in de buurt van Engeland. Het is gemakkelijk te bereiken via de snelweg vanuit Calais en is minder dan een uur rijden van Parijs en zijn luchthavens. Sommigen gebruiken de term champagne als een generieke term voor mousserende wijn, maar veel landen behouden de term exclusief voor mousserende wijnen die afkomstig zijn van Champagne en worden geproduceerd volgens de eeuwen oude tradities.

Languedoc

Een minder bezochte regio, maar nog steeds beroemd om zijn kwaliteit wijn is  Languedoc. Dit gebied is gezegend met oude wijngaarden, mooi weer, goede gronden en tal van interessante druivensoorten. Door de rijke natuur en de vele bezienswaardigheden is het tevens een populaire camping bestemming geworden.

Veel plaatsen hebben wijnfestivals, meestal rond de oogst, die een gevarieerd entertainment programma hebben waar de bezoekers de sfeer van de wijngaarden kunnen ‘proeven', en tevens biedt een enkele het ook aan in combinatie met accommodatie op het landgoed.

Tags: vakantie in frankrijk


Reageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina