Werken in Frankrijk

werken-in-frankrijkBen je van plan om te emigreren en in Frankrijk te gaan werken? Dan is een goede voorbereiding wel zo handig. Waar start je met het zoeken naar werk, heb je een werkvergunning nodig om in Frankrijk te mogen werken? En wat is je Nederlandse diploma waard in Frankrijk?

Een emigratie is sowieso al veel werk en om werk te vinden in Frankrijk doe je er meestal wel verstandig aan om erheen te vliegen om te solliciteren.

In dit hoofdstuk vind je bruikbare informatie over de arbeidsmarkt in de Frankrijk. Want hoe solliciteer je het beste, wat zijn de kledingvoorschriften bij die sollicitatie, en waar houdt je rekening mee bij het schrijven van een sollicitatiebrief? Wat voor bedrijfscultuurverschillen kom je tegen als je gaat werken in Frankrijk?

 

Klik hier als je informatie zoekt over het doorbrengen van je pensioen in Frankrijk.

In Frankrijk solliciteren

Voor je kunt solliciteren, zoek je eerst een vacature en schrijf je een CV met sollicitatiebrief.

Lees meer over: In Frankrijk solliciteren


Werk zoeken in Frankrijk

Werk vinden in Frankrijk is als je Frans spreekt zeker te doen. Frankrijk hoort bij de Europese Unie en daarom heb je geen werkvergunning nodig, maar wel een verblijfsvergunning. Deze heet "carte de séjour".

Lees meer over: Werk zoeken in Frankrijk


Diploma's

Als je een baan gaat zoeken in het buitenland, stel je waarschijnlijk een CV op. Maar welke naam hebben je diploma's in Frankrijk, en hoe worden ze gewaardeerd? In een sollicitatiegesprek zul je wellicht je diploma's moeten laten zien, maar die zijn nog niet in het Frans...

Lees meer over: Diploma's


Contract

Bij het accepteren van een baan, wordt ook in Frankrijk een contract getekend door werkgever en werknemer. Er bestaan in Frankrijk verschillende types contracten.

Lees meer over: Contract


Franse bedrijfscultuur

In elk land heersen er andere culturen, en ook op de werkvloer zijn er vaak compleet andere gebruiken. Hoe gaat men om met "op tijd komen", is het gek als je een grapje maakt over je baas waar hij bij is? En hoe formeel behoor je je te gedragen?

Lees meer over: Franse bedrijfscultuur


Pensioen opbouwen

Dit hoofdstuk bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over hoe je je pensioen in Frankrijk kunt regelen. Het tweede deel gaat over het genieten van je pensioen; in Frankrijk.

Lees meer over: Pensioen opbouwen


Vacatures in Frankrijk

Om je te helpen bij het vinden van een baan in Frankrijk raden wij je aan om te zoeken bij de grootste banensite van Europa. EURES is een website van de overheid van de Europese landen. EURES helpt op een vriendelijke en behulpzame manier mensen aan een baan in alle Europese landen.

Lees meer over: Vacatures in FrankrijkReageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina